یکی از محصولات اصلی اقتصادی مهم سیب زمینی 1401 است که در سرتاسر جهان با تولید، مصرف و مقرون به صرفه بودن در مقیاس بزرگ و با دسترسی آسان در بازار آزاد رواج دارد. سیب زمینی مواد مغذی اساسی مانند کربوهیدرات ها، فیبر غذایی (پوست)، چندین ویتامین و مواد معدنی (مانند پتاسیم، منیزیم، آهن) را فراهم می کند.
گاهی اوقات قرار گرفتن در معرض سیب زمینی خام و پخته واکنش های آلرژیک ایجاد می کند. دریافت رژیم غذایی سیب زمینی، به ویژه سیب زمینی های رنگی، با تامین آنتی اکسیدان های مغذی ضروری مانند ویتامین ها، بتا کاروتن، پلی فنول ها و مواد معدنی، نقش مهمی در تولید سیستم دفاعی آنتی اکسیدانی ایفا می کند.
این ممکن است به کاهش بروز طیف گسترده ای از فرآیندهای بیماری مزمن و حاد (مانند فشار خون بالا، بیماری های قلبی، سرطان، نورودژنراتیو و سایر بیماری ها) کمک کند. با این حال، حفظ مواد مغذی در سیب زمینی تحت تأثیر روش های مختلف پخت و پز است.
پخت و پز در دمای بالا همچنین باعث تولید آکریل آمید یک سرطان زای مشکوک می شود. مطالعات مستقل و/یا مشارکتی در مورد مسیرهای مختلف منجر به تشکیل آکریل آمید در غذاهای فرآوری شده با حرارت انجام و گزارش شده است.
این مقاله به بررسی آخرین تحقیقات در زمینه تولید، مصرف سیب زمینی، ماهیت فیتوکمیکال ها و فواید آن برای سلامتی و واکنش های آلرژیک به کودکان می پردازد.
همچنین شامل کشف آکریل آمید در غذاهای غنی از نشاسته فرآوری شده از جمله سیب زمینی، مکانیسم تشکیل، روش های تشخیص و مراحل کاهش برای کاهش محتوای آکریل آمید در غذا است امروزه سیب زمینی سبزی مورد علاقه آمریکاست، اما منشا سیب زمینی دور از ایالات متحده آغاز شد. منشاء سیب زمینی کجاست؟
سرخپوستان اینکا در پرو اولین کسانی بودند که در حدود 8000 سال قبل از میلاد تا 5000 سال قبل از میلاد سیب زمینی کشت کردند. تاریخچه سیب زمینی: تمدن های باستانی اینکاها از زمان پخت سیب زمینی به عنوان اندازه گیری زمان استفاده می کردند.
در حالی که سیبزمینیها به مقدار محدود در سراسر مستعمرات شمالی پخش میشدند، اما تا زمانی که یک مهر اشرافی از سوی توماس جفرسون، که آنها را برای مهمانان کاخ سفید سرو میکرد، بهطور گسترده مورد پذیرش قرار نگرفت.
پس از آن، سیب زمینی به طور پیوسته در محبوبیت به دست آورد، این محبوبیت توسط جریان پیوسته مهاجران ایرلندی به کشور جدید تقویت شد.